Uppdaterat 2009-05-18

Länskampen - Värmland, Dalarna och Västmanland
Karlstad 1 maj 2009

Värmland vann Länskampen i år igen
Länskampen i Jaktkombination avgjordes i år den 1 maj på Karlstads Jaktskytteklubb. En fantastisk dag där solen strålade från klar himmel och en behaglig temperatur på 22 grader, gjorde att skyttarna trivdes alldeles ypperligt.
Arrangemanget flöt på utan några problem och tävlingen blev otroligt lyckad på alla plan.

Tävlingen har tidigare varit en batalj mellan Värmland och Dalarna, men i år deltog även Västmanland för första gången. De gjorde en gedigen insats och lyckades knipa andraplatsen före Dalarna som dock hade ett något decimerat lag i år.
Tävlingen skjuts i två discipliner, där jaktkombination som består av 3 grenar, löpande gris, löpande älg och nationell skeet skjuts av samma deltagare i laget. Detta är ett väldigt varierande skytte där man skjuter med kula i de två första grenarna och hagelgevär i den tredje som då är nationell skeet.


Kombinationslaget


Skeetlaget

Niklas Bergström, Bertil Kaunilainen, Kristoffer Persson, Kristian Andreasson, Lars- Erik Sundler. Klicka på bilden. Anders Engström, Bjarne Olsén,Henrik Höglund, Conny Gustavsson och Johnny Henriksson. Klicka på bilden.
Stora krav ställs på skyttarna då detta är vitt skilda grenar inom skyttet.
Det skjuts också en avdelning inom olympisk skeet som är ett rent hagelskytte och där man kan så att säga, specialisera sig på just denna gren.

Värmland har nu fördelen av att ha två riktiga elitskyttar inom de grenar som skjuts. Dels Niklas Bergström som är flerfaldig svensk mästare inom viltmålsskytte med kula och den regerande svenska mästaren i olympisk skeet, Anders Engström som tävlar för arrangörsklubben.
Detta kan ha varit en av de bidragande orsakerna till att Värmland vann Länskampens lagtävling på ett övertygande sätt, då Niklas var bra med inom kulskyttet och därmed såg till att han fick en bra placering i sammandraget.
Individuellt vann Anders Engström disciplinen olympisk skeet på 94 poäng och även i finalen behöll han lugnet och vann hela tävlingen på 119 poäng av 125 möjliga. Tvåa totalt blev ännu en Värmlänning, Johnny Henriksson som också tävlar för Karlstads Jsk, och trea blev Per-Erik Andersson från Dalarna.

Kombinationsavdelningen vanns individuellt av Kristian Andreasson i Värmlands lag, följd av Victor Magnusson från Västmanland och Leif Martinsson från Dalarna.
Värmland vann båda lagtävlingarna, med Västmanland som tvåa i både skeet och kombination, med Dalarna på en hedrande tredje plats i båda disciplinerna.
Därmed säkrade Värmland totalsegern och fick en första inteckning i ett vandringspris som instiftades i år. Vandringspriset är skänkt av Värmlands Skyttesportförbund och det kommer krävas 5 inteckningar för att få behålla priset för alltid.
 
Göran Karlsson Ordförande Karlstads Jaktskytteklubb