Uppdaterat 2009-07-12

Pressrelease 12 juli 2009

Nu är det återigen dags för svenska skytteeliten att samlas för att göra upp om vilken förening som är bäst i landet. Tävlingen där det hela avgörs är Brommastafetten som avgörs på Stålboda Skyttecenter i Kungsängen utanför Stockholm. 
Tävlingsdagen är lördagen den 29 augusti och då är det mycket prestige med i bilden.
 
I år debuterar Delsbo-Bjuråker skf och dessutom gör Helsingborg och Skyllberg intressanta come backs i tävlingen. Alla är kända föreningar i skyttesverige och kan utan tvekan ta upp kampen med de föreningar som direktkvalificerade sig vid förra årets tävling.
 
Bland favoriterna i år märks sörmländska Bälgviken, samt Moälven-MoDo och fjolårssegrande Karlstad-Ulvsby vilka alla tidigare har visat att man behärskar stafettskyttet. Vi skall inte heller glömma bort Mönsterås och stjärnspäckade Lidingö. Men det finns många föreningar som vill utmana. Rospiggarna från Ununge och varför inte come backande Helsingborg är några föreningar som mycket väl kan hota de tre favoritlagen.
 
Många kända namn finns på Stålbodabanan denna dag. Bland annat får vi se sådan kända skyttar som Roger Hansson och Per Claesson, Mönsterås, Donald Johansson, Ale, Stefan och Lars-Göran Lundquist, Ununge, Steve Eklund och Marie Arvidsson, Lidingö, Stefan Ahlesved, Linda Strand och Henrik Nordlöf Karlstad-Ulvsby, Niklas Halling från Bälgviken, Sture Tibblin Sth Central, Petter Eriksson, Moälven/MoDo, Viktor Karlsson Ålem samt Bengt och Helena Jansson från Söderala vilka samtliga är eller har varit landslagsskyttar.
 
Uppläggningen av Brommastafetten är sådan att nerverna verkligen sätts på hårda prov och avståndet mellan fö­reningarna i toppen är inte större än att ett litet misstag från någon skytt kan förstöra hela lagets möjligheter till en framskjuten placering.
 
Mästerskapsfinalerna blir i år extra intressanta och dramatiska, då vi fr o m i år hare n final för ställningsskyttarna och en särskild final för de skyttar som enbart skjuter liggande.
Final blir i form av ren utslagning där skyttarna successivt plockas av skjutvallen och till slut har vi bara mästarna kvar på vallen.
 
Till årets tävling har följande lag kvalificerat sig:

Ale skf

Helsingborg sks

Skultuna skf

Bromma skf

I 19/A 9 skf, Boden

Skyllberg skf

Bälgviken skf

Karlstad-Ulvsby skf

Stockholm Central skf

Dals Ed skf

Lidingö skf

Söderala skf

Delsbo Bjuråker skf

Moälven/MoDo skf

Ununge skf

Evertsberg skg

Mönsterås skf

Ålems skf

F 21 skf, Luleå

S 3 skf, Boden